Ádáz harcok dúlnak a békés élet színfalai mögött. Hosszú évszázadokon átívelő harcok, melyeket nem mi vívunk, nem emberek emberekkel. Nem anyagi javakért, ásványkincsekért, szabad területekért, tiszta vízért, hatalomért. Egyszerű halandóknak álcázott emberfeletti lények mindennapos, vérgőzös küzdelme ez, melynek tudtunk nélkül mi magunk vagyunk hús-vér díjai. Némelyek számára az ereinkben futó életesszencia, a fizikai testünk szolgáltatta táplálékforrás, míg másoknak a lelkünk,a benne fodrozódó érzelemhullámok jelentik a zsákmányt. Fiatalságodra, ártatlanságodra, erényeidre, bűneidre éheznek, lerágnak, lenyúznak rólad mindent behabzsolnak, felfalnak, kiszürcsölnek, elemésztenek.Itt sosem lehetsz biztonságban. Ha bátornak hiszed magad, lépj közelebb és engedd, hogy körülvegyen a Sötétség.
Idézet : "A megvetés, a bujaság
keserű ajkadon kihívó;
ígéri az Édent magát,
vonzó s egyben visszataszító.
Mily megvetés! mily bujaság!"
Faj : Árnywicca
Posztok száma : 5
User neve : *
Speciális képesség : *
Rang : Magasabb, mint ahova te valaha feljuthatsz
Kor : 320
Születési hely : Már senki sem emlékszik pontosan
Foglalkozás : Heir to the throne
Családi állapot : Egyedülálló
Vonal :
Avatár : Charlize Theron
Csatlakozás : 2015. Sep. 27.
Gif2 :
Hecate & Morgana Szer. Szept. 30, 2015 1:27 pm
Like mother, like daughter
Hecate & Morgana
A divathétre látogattam el New York csodálatos városába. Mintha külön világ lenne Amerikán belül is, s egyesek úgy tartják, ez lesz a jövő városa, a mennyei Jeruzsálem, mely leszáll az égből, ahogyan a jelenések könyve megírta. Ez utóbbi talán kissé túlzás, de ahogyan nézem a fényeket a taxiból, ahogy elhaladunk a Broadway előtt el kell ismernem, hogy most New York a világ közepe. Mindenből van benne egy kicsi, akár ha a világ kultúrái fűszerek lennének, melyekből egy-egy csipetet rakunk csak a kondérba, hogy tökéletes legyen a bájital, mégsem hiányozhat egyik sem belőle. Rövid távon maga a csoda, bár hosszú távon már sok a jóból az olyan régi szörnyetegeknek, mint én vagyok. Ha viszont már vettem a fáradtságot és repülőre ültem, akkor már semmiképp sem hagynám ki a ritka alkalmat, hogy találkozzak az itt élő tanítványommal, egyben nevelt lányommal, Hecatéval. Bár az idő már nem úgy telik számomra, mint egy egyszerű halandónak, egy év nem jelent már annyira hosszú szünetet, mégis vágynék rá, hogy kicsit gyakrabban is lássam az azóta nővé érett lányt, aki valahol még mindig gyermek a szememben, hiába emlékeztet újra és újra, a puszta viselkedésével arra, hogy azok az idők már véget értek. Ha ránézek a művemet látom, mely egyben görbe tükör. Másnak talán kellemetlen lenne belenézni, én viszont büszke vagyok arra, amit kemény munkával alkottam, akkor is, hogyha az ő hibáiban a sajátomat is látom egyben. Egy menő japán étteremben foglaltattam asztalt. Régen elképzelhetetlennek tartottam, hogy nyers halat egyek rizzsel, ugyanakkor ez a kultúrális olvasztótégely elhozott olyan szokatlan párosításokat, amire az európai nem is gondolna. Nem azért akarok örökké élni és örökké fiatal maradni, hogy kimaradjak a korok újdonságaiból, így amikor először meglehetett kóstolni a keleti konyhát, akkor ott voltam az első sorban, és mivel nem csak finom, egészséges, de sikkes is mostanában, ezért egyértelmű volt a választás a ma estére. A Naka Nakát ráadásul több újság is ajánlotta, sőt még az interneten is rákerestem. Az internet az emberiség egyik legcsodálatosabb találmánya, az áram és a vezetékes víz mellett. Kifizetem az arab taxisofőrt, sőt bőséges borravalót is kap, majd amikor kinyitja az ajtót lassan és kecsesen lépek ki a kocsiból. Nem sietek sehova. Bár az idő csípős, harisnya nélkül vettem fel fényes tűsarkú cipőmet, és comb fölé érő kis fekete csipkeruhámat. Ez még ötven éve is elképzelhetetlen lett volna, de a 21. század aduásza, már ami az öltözködést illeti, az egyértelműen a kis fekete. Ha már elegáns étterembe megyünk, akkor meg kell adni a módját, bár egy stylist valószínűleg túlzásnak érezné a smaragd-nyakéket és hozzá tartozó fülbevalókat, amiket ehhez az összeállításhoz választottam. Látom, hogy a férfiak utánam néznek, a nők pedig irigykedve mérnek végig, miközben határozottan vágok át a járdán. Még mindig gyönyörű vagyok, ennyi év elteltével sem veszítettem a vonzerőmből. A férfiak semmit sem változtak a századok során, legalábbis a lelkük mélyén biztosan nem. Az étterem ajtaját előre kinyitja nekem a jól képzett pincér, aki minden bizonnyal az este végén borravalót vár majd a szolgálataiért. - Darkbow néven, két személyre. - közlöm a put mögött álló pincérlánnyal, aki már vezet is az asztalunkhoz egy udvarias gesztus kíséretében. Bárcsak mindenhol ilyen udvariassággal találkoznék! Alig néhány elegáns hely sajátja marat, bár valószínűleg a tágabb vendégkör is elvárja ezt a bánásmódot, nem csak én. Lágy lounge-zene szól, semmi keleti, a berendezés modern és minimalista, az asztalon pohárban egy nagy lila orchideavirág jelenti az egyetlen díszt. A kis fekete kígyóbőr táskámat az asztal szélére helyezem, kabátot nem hoztam magammal. Bár már őszi az idő, sosem voltam fázós. A térdeimet szorosan összezárom, a bokámat pedig magam alá húzom, nem teszem keresztbe a lábamat, ahogyan mostanában csinálják, bár ez a mozdulat nem tudatos. Vannak dolgok, amiket annyira megszokik az ember, hogy már később sem fog tudni rajta változtatni. - Hozhatok valamit, ameddig várakozik? - A legjobb szakéjukból szeretnék egy üveggel, és zöld teát, köszönöm. Nem akarok rendelni Hecate nélkül, ez egy olyan apró gesztus, amit csak nagyon kevesen érdemelnek meg. Az étteremben nincsenek sokan, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ide járjanak. A másik sarokban egy üzleti vacsora folyik, van két párocska is, ahol a gazdag férfi akarja lenyűgözni az új barátnőjét, akit többnyire csak a pénz érdekel. Én semmi kivetni valót nem látok az ilyesmiben, a házasság régen is pusztán gazdasági megfontolás volt, csupán az utóbbi száz évben tulajdonítanak ekkora jelentőséget a szerelemnek nevezett ostobaságnak... A pincérlány kihozza a szakét és tölt is nekem, de nem megy el, ameddig meg nem kóstoltam. A rizspálinka egyáltalán nem erős, az ázsiaiak köztudottan nem bírják az italt, így amikor megkóstolom csupán elégedetten bólintok. Megfelelő. A kislány japánosan meghajol, majd elsiet, és arrébb várakozik, diszkréten. Hogyan is szokták a mai fiatalok? Ha várakoznak előveszik az okostelefonjukat és azt nyomkodják, de nem tudom mit is nézhetnék rajta, így inkább a körülöttem lévőket és a kinti világot vizslatom, miközben nagyon reménykedek, hogy a vacsorapartnerem nem fog többet késni annál a bizonyos tíz percnél, amennyit még illik is.
Készítette Hector
Wicca
Pound me the witch drums
Hecate R. Lynd
The monsters among us
Második avatárkép :
Gif :
Titulus : Unbowed, Unbent, Unbroken
Idézet : Five hundred souls. I carried them in the darkness of my dark-beating heart. A human doesn't have a heart like mine. You see? Even death has a heart.
Faj : Dark Wicca.
Posztok száma : 11
User neve : Evil Queen.
Speciális képesség : Burn your kingdom down.
Rang : Rover Witch.
Kor : 31
Születési hely : Salem.
Foglalkozás : Journalist.
Családi állapot : Single.
Vonal :
Avatár : Lana Parrilla.
Csatlakozás : 2015. Jul. 07.
Gif2 :
Re: Hecate & Morgana Csüt. Okt. 01, 2015 8:25 pm
All women become like their mothers.
Morgana & Hecate
Képtelen vagyok elfelejteni azt a kellemetlen érzést, ami akkor kerített a hatalmába, amikor pár napja megöltem azt a férfit, azt a wiccát, akiért még a hajnalban megkaptam a pénzemet. Csak egy feladatnak indult a levadászása, a megölése, a kivégzése, ellenben azt álmomban sem gondoltam volna, hogy köze van – vagyis, most már csak volt – annak a féregnek az én drága, jó anyámhoz. Ez az érzés azóta sem ereszt karmai közül, foglyul ejtett, a rabja vagyok – már, mióta az eszemet tudom, de most, mintha szorulna a képzeletbeli hurok a nyakamon. Éreztem anyám mágikus lenyomatát. Éreztem őt, minden pórusomban, minden sejtjeimben – mintha csak a saját idegeimben hordoznám, s talán így is van. Talán megmásíthatatlanul belém égette lenyomatát az a kötelék, ami akarva-akaratlan kettőnk között feszül, mely összetart minket, és amely még mindig béklyókban tart. Talán így lesz ez, egészen addig, míg valamelyikünk meg nem hal – talán az utolsó lélegzetvételemig úgy fogom érezni, fuldoklok. Érzem anyámat, még most is olyan, mintha bennem pulzálna, a sötétséggel együtt, mintha ebben a pillanatban is itt lenne, vagy, ha nem is, hát figyelne, figyeltetne a kutyáival. Ő az én árnyékom, ő az én bosszúságom, ő az én legnagyobb félelmem, és a legádázabb, ismeretlen ellenségem. Ő az én személyes démonom. Az életemet akarja, vagy, ha azt nem kapja meg, a varázserőmet. El akar venni tőlem mindent, ami azzá tesz, aki vagyok. Ha nem lennék wicca, ha megtagadnák ezt tőlem, csupán fél életet élnék. Félig élnék. Milyen élet volna az ilyen? Nem tudnám elviselni. Beleőrülnék. Belerokkannék. Belehalnék. Rettegek tőle, hogy, amikor eljön az a sorsfordító pillanat, amikor mi újra összefutunk, amikor újra szemtől szembe kerül velem, a lányával, az első lányával, aki a vesztét hivatott elhozni, mint a Halál éjfekete lovasa, legyőz engem. Aggaszt, hogy nem vagyok elég erős, vagy legalábbis gyengébb vagyok, mint az asszony. Az anyám már nem sok mindent volna képes elvenni tőlem. Meglehet, hogy csak a hatalmamat féltem. E nélkül az életem mit sem ér. A nevelőanyámat, Morganát nem féltem tőle. Anyám remek boszorkány, nagyszerű wicca, ragyogó elme, valamilyen szinten, egy bizonyos nézőpontból szemlélve, és vizsgálva, de beképzelt, nagyképű, arrogáns és makacs, akár egy öszvér. Mindezen tulajdonságait tőle örököltem, de Morgana formált olyanná, amilyen vagyok most. A nyughatatlanságomat, a kitartásomat, a lobbanékonyságomat, a sajátos-, kalózbecsületemet pedig az apámtól, aki életében-, az elmondások szerint legalábbis, nem volt jó ember. Sőt, kifejezetten kegyetlen volt, egy szűk-, wicca kör feje, mely olyan volt egykoron, mint egy kisebb, alvilági csürhe, mint egy zárt-, de annál hatékonyabb maffia csoport. És itt van az a nő, aki felnevelt, az egyetlen anya, akit ismerek, és akit el is ismerek annak, akire felnézek, szívem utolsó, sötét dobbanásáig. Clarice-t csak gondolatban hívom annak, aminek lennie kellene. Morganat pedig nem hívhatom annak, amit érdemelne – azt hiszem, kiborítaná, ha anyának hívnám, különben is, már kinőttem abból a korból. A nevelőanyám, a mesterem telefonhívása pont jókor ért utol. Éppen a szerkesztőségen, ahol az asztalomnál látszólagosan a munkába temetkezve próbáltam valamiféle kapcsolatot keresni, anyámhoz. Hogy végre megtudjam, hogy hol is bujkál az a patkány, amelyiket illene végre kifüstölni, és kivégezni, úgy, ahogyan azt kell. A baljós érzéseimet a Braydennel való találkozásom is megerősítette és megkoronázza – a férfi elképesztően erős kisugárzása, még, ha nem is hasonlít anyáméhoz, az általam befogadott, mágikus rezgései ellenben nagyon is hasonlítanak ahhoz a valamihez, amit a mellkasomban érzek, minden alkalommal, amikor megérzem Clarice lenyomatát valahol, vagy valamin. Nem szenvedek üldözési mániában, nem rettegek a következő saroktól, vagy a sötét zsákutcáktól, a kihalt utcáktól. Mindezek ellenére úgy vélem, Clarice direkt hagy maga után apró, tünékeny, illékony lenyomatokat. Mintha azt akarná, hogy megtaláljam, és, habár én is ezt akarom, ismerem anyámat. Elmondásokból, de ismerem, tudom, hogy milyen körmönfont. Tudom, hogy, ha akar valamit, ahhoz ragaszkodik, és nem hátrál meg. És, ha azt akarja, hogy én keressem meg, és én legyek az, aki megtalálja, bizonyára tartogat számomra valamiféle meglepetést, aminek én nem olyan biztos, hogy örülnék – maradjunk ennyiben. Felírok még egy utolsó nevet és címet, mielőtt indulnék, a papírt kitépem a jegyzetfüzetből és a táskámba ejtem, majd sietős léptekkel indulok a lakásom felé – elvégre farmerban, bakancsban és bőrkabátban mégsem jelenhetek meg a Naka Nakában. Még nem voltam ebben az étteremben, de nyilvánvalóan Morgana nem elégszik meg egyébbel, csak a legjobbal. Én is ez akarok lenni, az élete egyik területén: a legjobb lány, a legjobb tanítvány, a legjobb szövetséges. Fekete bőrdzsekim zsebeibe süllyesztem kezeimet, miközben kissé bosszúsan emlékeztetem magamat a tényre, a valóságra, az igazságra: nem hiszem, hogy a nevelőanyám a szövetségesét látja bennem, nem vagyok egyéb, csak egy kislány, csak egy katona. A lakásba belépve táskámat a szekrényre teszem, ami a fogas mellett van, amire a kabátomat akasztom és a fürdő felé veszem az irányt, hogy gyors, levendula párás fürdőt vegyek, majd szolidan sminkeljek. Kis feketét húzok, mely térdem fölött ér véget, dekoltázsa decens, hosszú ujjai-, és maga a ruha felső rétege csipkéből készült, majd fekete magas sarkúba bújok, végül vállamra kanyarítom elegáns szövetkabátomat, és a táskámat magamhoz véve indulok el. Az utcán taxit fogok, és egyenesen a Naka Nakához irányítom a férfit. Odaérve valamivel több pénzt hagyok a meglepően tiszta autó sofőrjénél. Elnyújtott, erélyes léptekkel teszem meg az utat az ajtóig, a telefonom kijelzőjére pillantva megnyugváassal tölt el a tény, hogy még éppen időben vagyok, s már nyúlnék is a kilincsért, de az hirtelen és hidegen siklik ki ujjaim közül. Hűvösen biccentek az ajtónállónak, és zokon veszem, hogy azt feltételezi rólam, hogy nem tudnék kinyitni egy ajtót magamnak. Nevetséges. Ha akarnám – ha! -, felgyújthatnám e helyet, egyetlen, kósza gondolatommal, vagy tüzes lélegzetvételemmel. De rendes nő vagyok – ugyebár (vagy nem) -, így most nem okozok katasztrófát. Átható, borostyán pillantásommal nevelőanyámat keresem, miközben kigombolom szintén fekete kabátomat. Minden bizonnyal úgy festek, akár egy baljós, sötét árny, egy éji látomás. Megpillantva Morganat, azonnal felé indulok, és bár módfelett örülök a jelenlétének, és a társaságának, vonásaimról ez nem olvasható le; komoly vagyok, amikor megállok az asztal mellett, akkor rándul csak halovány mosolyra vérvörösre festett ajkam. - Remélem, nem várattalak meg – dorombolom, köszönés helyett, és veszem le a kabátomat, és adom a pincérlány kezébe, aki máris úgy döngicsél körülöttem, mint darázs, valamiféle buja, tavaszi virág körül. Válltáskámat, melybe előzőleg a mobilomat is csúsztattam, a szék támlájára akasztom, és a ruhám sosem volt ráncain végigsimítva hanyag eleganciával ereszkedem le a székre, nevelőanyámmal szemben. - Hogy vagy? – röpke pillantást vetek az orchideára, de szívesebben keresem Morgana pillantását, és még mindig, oly’ sok eltelt év-, és évtized után, kutatom benne a kifürkészhetetlen titkokat. – Milyen volt az út? – kulcsolom össze magam előtt, feketére festett körmű ujjaimat, és minden figyelmemet a velem szemben ülő nőnek szentelem.
Words: 1 078 | Music: My Silver Lining. | Note: I try to do right what is wrong.
Készítette Hector
Wicca
Pound me the witch drums
Morgana Artemis Darkbow
The monsters among us
Gif :
Titulus : Nincs megadva
Idézet : "A megvetés, a bujaság
keserű ajkadon kihívó;
ígéri az Édent magát,
vonzó s egyben visszataszító.
Mily megvetés! mily bujaság!"
Faj : Árnywicca
Posztok száma : 5
User neve : *
Speciális képesség : *
Rang : Magasabb, mint ahova te valaha feljuthatsz
Kor : 320
Születési hely : Már senki sem emlékszik pontosan
Foglalkozás : Heir to the throne
Családi állapot : Egyedülálló
Vonal :
Avatár : Charlize Theron
Csatlakozás : 2015. Sep. 27.
Gif2 :
Re: Hecate & Morgana Pént. Okt. 02, 2015 5:06 pm
Like mother, like daughter
Hecate & Morgana
Amikor Hevate belép az ajtón, oda sem kell fordítanom a fejemet, tudom, hogy ő az. A wiccák alapból is képesek érezni a másik mágikus kisugárzását, főleg ha valaki nem rejtőzködik túlzottan, de közöttünk van emellett egy másik kötelék is, valami, ami több szimpla mágiánál, és ez méginkább felerősíti azt ami alapból meglenne. Mégis odanézek a szakés poharam felett, sőt, szinte végigmérem legtündöklőbb alkotásomat, a teremtményemet, akit hosszú évek munkájával formáltam magamhoz hasonlóvá, és mégis képes volt egyéniség maradni. Szememben büszkeség csillan, büszke vagyok arra amilyen nő Hecate lett. A járása, ahogyan a fejét tartja olyan királynői amilyennek lennie kell, a ruhaválasztása is kifogástalan. Tudom, hogy készült erre a találkozóra, ismerem ennyire. Mindig meg akart felelni az elvárásaimnak, mindig igyekezte a legjobbat nyújtani, és nem is bíztattam másra soha. Mostanában modern pszichológiai könyveket olvasok, némelyikben az áll, hogy nem jó, ha a szülő túl nagy terhet helyez a gyermekére, és nem jó, ha táplálja benne a megfelelési kényszert, de ez nyilvánvalóan ostobaság. Én is maximalista vagyok, és ebben a világban talán még jobban érvényesülnek a farkastörvények mint régen. Csak a legerősebb, legélelmesebb legszebb legokosabb, összességében a legjobb fog érvényesülni, és fennmaradni a felszínen, mindenki más elsüllyed és belefullad a kilátástalanság és a középszerűség posványába. Amikor a tanítványom leül velem szemben töltök az ő poharába is a szakéból még mielőtt válaszolnék neki. Ő már nem olyan korban született, hogy tudja mit jelent az a gesztus, ha a háziasszony, főleg ha magas rangú, saját kezűleg szolgálja ki a vendégét. Nem is tervezem felvilágosítani a gesztus jelentőségéről, ha nem tudja, hogy kivételezett helyzetben van, ha nem követeli magának a kivételezett helyzetet, akkor nem volt jó diák én pedig nem voltam jó mester. - Időben érkeztél. - válaszolom neki, és épphogy leteszem az üveget már kapom is a kedveskedő kérdéseket. A "small talk" ahogyan mostanában hívják kötelező eleme minden találkozónak, mielőtt rátérnének a fontosabb dolgokra. Van akit ez idegesít, de én nem tartozom közéjük. Szeretem betartani ezeket az apró udvariassági formulákat, hiszen ezért nem vagyunk barbárok, hanem kifinomult hölgyek. - Köszönöm kérdésed kifejezetten jól, mintha éveket fiatalodtam volna. - nem is csoda, nemrég ejtettem meg a huszonöt évente esedékes vérfürdőmet, bár a lány nem volt már szűz, kellően szép volt és fiatal, és ez bizony meg is látszik kisimult vonásaimon. A koromat már nem lehet igazán megállapítani, inkább vagyok kortalan semmint fiatal, de a legtöbb boszorkánynál ifjabbnak tűnök, így még nem ütötte fel a fejét a zöld szemű szörny. Nem én, hanem a féltékenység, természetesen. - Az utazás kellemes volt, a repülő sokkal gyorsabb mint a vonat vagy a gépkocsi, másfél óra alatt itt voltam, úgyhogy volt időm egy kicsit körbenézni, és készülni a divatbemutatókra. Apropó van két jegyem holnapra egy Broadway darabra, ha érdekel eljöhetsz velem. - igen, ez nálam a meghívás. Örülnék, ha eljönne, valami modern darabot adnak elő, amit még nem láttam ellentétben az unásig ismételt klasszikusokkal. Hecate pedig olyan társaság, akivel szívesen megosztok egy ilyen élményt. Mindig is szerettem a színházat. Közben odalép hozzánk a kis pincérlány két étlappal. Az árak csillagászatiak, de nem is vártam mást, az ételek neve mellett kis kép is illusztrálja, hogy mire számíthatunk. - És te hogy vagy? Kicsit mintha hajszoltnak tűnnél... A munka az oka? - soha életemben nem dolgoztam a szó klasszikus értelmében. Nekem elég energia az, hogy folyamatosan gyönyörű legyek, a hivatásom a mágia, mondhatni főállású boszorkány vagyok. Persze felvetülhet a kérdés, hogy akkor hogyan van pénzem minderre, de erre a válasz nagyon egyszerű: a századok alatt felhalmozott családi vagyont okos bankárok és brókerek forgatják, a megunt ékszerek egy részét, melyeket olyan hódolók ajándékoztak akiknek már a nevükre sem emlékszem szintén pénzzé tettem, és azt is hozzáértőkre bíztam így igen tetemes összeg gyűlt össze. Azt teszek amit akarok, nincsenek anyagi korlátai, legalábbis az ésszerű dolgoknak nincsen. Hecate-nak sem kellett volna dolgoznia ha nem akar, de valahogy neki meg sem fordult a fejében hogy ne tegye, én pedig nem akadályoztam meg benne. A tanulást még támogattam is, egy boszorkány igenis legyen művelt, még azzal sem volt problémám, hogy elkezdjen dolgozni mint újságíró a kapcsolatok miatt, amire közben szert tehet... Legalábbis a közelmúltig. Egészen addig, ameddig nem hitten azt néhány napig, hogy meghalt miközben egy háborúról tájékoztatta a világot. Nem utasítottam, hogy mondjon föl, de minden alkalommal éreztetem vele, hogy nem örülök, hogy nem tette meg. - Közben én azt hiszem egy nigiri-válogatást kérek...