Ádáz harcok dúlnak a békés élet színfalai mögött. Hosszú évszázadokon átívelő harcok, melyeket nem mi vívunk, nem emberek emberekkel. Nem anyagi javakért, ásványkincsekért, szabad területekért, tiszta vízért, hatalomért. Egyszerű halandóknak álcázott emberfeletti lények mindennapos, vérgőzös küzdelme ez, melynek tudtunk nélkül mi magunk vagyunk hús-vér díjai. Némelyek számára az ereinkben futó életesszencia, a fizikai testünk szolgáltatta táplálékforrás, míg másoknak a lelkünk,a benne fodrozódó érzelemhullámok jelentik a zsákmányt. Fiatalságodra, ártatlanságodra, erényeidre, bűneidre éheznek, lerágnak, lenyúznak rólad mindent behabzsolnak, felfalnak, kiszürcsölnek, elemésztenek.Itt sosem lehetsz biztonságban. Ha bátornak hiszed magad, lépj közelebb és engedd, hogy körülvegyen a Sötétség.
Ha az unalom szobráról mintát lehetne készíteni, védencem lenne a lehető legtökéletesebb alany. A testvére legalább háromszor ugrált hol az ágyán, hol rajta, hogy keljen fel, mert a kötelező iskolai látogatásból lekésnek és ezzel kizárják pár napra az iskolából. Az undor hangulata még a reggeliző aszalnál is eléggé átszellemülten lengedezik és nem volt ez másképp a buszon sem. Ezzel nem én voltam egyedül. Fáj látni, hogy a múlt már nem érdekli az embereket, elvesznek a jövőben, és a saját maguk által kreált világaikban. Kevesen beszélgettek a buszon, legtöbben a telefonjukat nyomkodták, vagy zenét bedugva a fülükbe, teljesen kizárták a világot. Vagy éppen tették mindkettőt. Ez a Múzeum mindig lenyűgöz, de minden múzeum, ahová gyűjtemények kerülnek. A néprajziak is, hiszen éppen mi vagyunk azok, akik a tárgyak mögé látták azokat az embereket, akik nap, mint nap mögé állva, kézbe fogták azokat és használták. Ruhák, amelyeket izgatottan vagy éppen gyásszal öltöttek magukra. Önfeledt ismerkedés vagy éppen szükségszerű, állandó vándorlás miatti praktikus tárolók sorakoznak. A Művészetek Gyűjteményének nevezem ezt a helyet, attól a naptól fogva, hogy először beléphettem ide. Nem csak azt volt alkalmam megfigyelni, hogy milyen tárgyak kerülnek be, s azokra miként figyelnek a betérők. Hanem arra is, az évszázadok alatt miként változik a kor gondolkodása egy-egy adott tárgyról, használati eszközről, kultúráról. Milyen igények szerint rendezik el és miként egészül ki, vagy éppen íródik át teljesen a történelem szava mellettük. Hogy ebben mennyi igazság van, arról mélyen hallgatunk. Nem a mi tisztünk ebben segíteni, ebben is, mint a legtöbb dologban, csupán szemlélői vagyunk még ennek is. És nem csak ezért szeretek ide járni. Védenceim keze munkája köszönnek vissza néha rám, s mindazt, amit maguk vagy tanítványaik révén hagyományozódtak az utókorra. Legszívesebben megsimítanám a virágokat és a spirált. Anué keze munkája. Emlékszem, ahogy a mestere mutatta még neki a kezdő mozdulatokat, és legalább háromszor elrontotta, mire véglegesen elkészült a stukkóval. Ez volt az egyik mestervizsgája. A bal kezével nem tudott rendesen fogni, de az elhivatottsága és elszántsága atyja munkája iránt, felülemelte ezen. Elmosolyodom. Vajon tudják, hogy ez után olyan részegre itta le magát, hogy a város határában térítették magához másnap délelőtt? Néha nehéz feldolgoznom ezeket az emlékeket, mert bár büszke vagyok rájuk, számukra a földi pályafutás már régen befejeződött. Lépnék tovább, ám teljes erőmből nekem rohan egy nyolc éves forma, korához képest alacsony kisfiú. Kezem máris nyúl utána, hogy ne vágódjon hanyatt a kövön, lejjebb is ereszkedem. - Csak figyelemmel, pajtás, még bajod esik. Minden oké? – segítek neki visszaszerezni az egyensúlyát, mire máris szalad tovább. Talán nem kéne annyira a múltba belevesznem. Felegyenesedek, és körbenézve nagy levegőt veszek. A jelen az a jelen. Ez is majd a múlt része lesz. Addig is: jelen vagyok benne.
Re: Minta - Szín - Fény Szer. Szept. 23, 2015 8:31 pm
Kyle &Jade
Véletlen találka
Bizonyára sokak számára meglepő lehet, hogy egy New York-i lány még soha se járt a Metropolitan Múzeumban, de nálam bizony ez a helyzet. Régen pénzem nem volt rá, aztán idővel elhalványultak azok a vágyak, amelyek e helyre vonzottak volna, de most, hogy szóba került az egyik órámon, elterveztem, hogy délután felkeresem azt a helyet. Ma szabadnapos vagyok, így nem kell aggódnom azon, hogy túlságosan elmegy az idő és rohannom kell, így nyugodt tempóban sétálok a buszmegállóba, hogy a tömegközlekedésnek hála eljussak ahhoz a bizonyos épülethez. A busz, ahogy szinte mindig, most is tömve van, amely azért némileg kellemetlen a számomra, de igyekszem elterelni a gondolataimat és inkább a nézelődésre koncentrálni. Ma se öltöztem fel túl extrán, teljesen átlagos a viseletem: sötétkék farmernadrág, fekete sportcipő és hófehér, rövid ujjú blúz, természetesen normálisan begombolva, nem kell, hogy bárki is lássa dekoltázsomat. Hajam kibontva, hullámosan omlik előre vállaimhoz, és mivel szeretem a kellemes sminkeket, így fekete szemceruzával némileg szemeimet is kihúztam, majd egy kis szempillaspirál tette teljessé az összképet. Olykor ennyi bőven elég, nem szeretném amúgy se felkelteni senki érdeklődését se, jó nekem ez így. Ahogy telik az idő, nemsokára megérkezünk ahhoz a buszmegállóhoz, mely egyelőre számomra a végcélt jelenti, így csusszanok át az emberek között, hogy véletlenül se maradjak fent a járművön, majd néhány méter után már láthatom is a hatalmas múzeumot. Sétáltam már el mellette, nem is egyszer, de itt az ideje, hogy végre meghódítsam magamnak és felfedezzem minden aprócska területét. Ajkamra mosoly költözik, miközben felsétálok a lépcsőkön, majd nemsokára már a jegypénztárnál is vagyok. Előhalászom a zsebemből a pénztárcámat, majd kifizetem a jegyet és már el is kezdem felfedezni a múzeum rejtelmeit. Több részlegre van osztva ez a múzeum, amelyet a kezemben lévő prospektus is jelez, így hümmögök fel halkan, miközben az egyik fal mellé állok, hogy ne legyek útban senkinek se, amíg átbogarászom a kezemben lévő lapot. Kár, hogy ismét egyedül vagyok, hogy egymagamnak kell felfedeznem ezt a helyet, a barátaimmal jobb lenne, de talán egyszer majd velük is eljövök ide. Némi hezitálás után úgy döntök, hogy az ókori részleggel kezdem, így nemsokára már az óegyiptomi kiállítás különféle tárgyait fürkészem. Nem tudom, hogy az idő mennyire telik gyorsan, vagy mennyire sem, nem sietek, így hát kényelmesen haladok teremről teremre, egyre inkább megfeledkezve a körülöttem lévő emberekről. Kizárom a hangjukat is, csak a kiállítási darabokra koncentrálok, amikor egy férfi valahogy pont elém kerül, pont az, akibe nemsokára már egy kisfiú is belefutott. Szegénynek nem éppen ez a szerencsenapja, mivel most engem érezhet meg felkenődni a hátára. Nem nagyon, csak kissé, így hirtelen tántorodom hátrébb, majd cseppet elpirulva pillantok a másik felé. - Bo…bocsánat! – kérek azonnal elnézést az idegentől, miközben tudatosul bennem a tény, hogy az eddig nálam lévő lapocska most a földön pihen. Zavartan fülem mögé tűrök egy aranyszőke tincset, majd már le is guggolok, hogy felkapjam a prospektust. Ahj, ilyen az én szerencsém, igazán odafigyelhetnék egy ilyen helyen.
Remélem nem baj, hogy betoppantam.
Angyal
I wanna save the light
Kyle Johanson
The monsters among us
Gif :
Titulus : Nincs megadva
Idézet : Nincs megadva
Faj : Angyal
Posztok száma : 13
User neve : Lahabiel (Angyalnév)
Speciális képesség : Védőrúna
Rang : Őrangyal
Kor : 1723 év
Születési hely : Athen
Foglalkozás : Szimbolum-kutató
Családi állapot : Házas
Vonal :
Avatár : Ben Barnes
Csatlakozás : 2015. Aug. 06.
Re: Minta - Szín - Fény Pént. Szept. 25, 2015 6:55 pm
Jade – Kyle
Érzem, hogy nem vagyok egyedül és hogy a társaság nem akármilyen. Mégis, még utoljára veszek egy pillantást a kiállított darabra, s elengedem a gyereket, had fusson tovább. A hátamnak is ütődik, amire megfordulok. Egy nephilim? Nem vonom össze a szemöldököm, érdeklődéssel nézek rá. Ritkán van alkalmam összefutni eggyel, s ilyenkor mindig érdkelődéssel fordulok feléjük. Őrangyal vagyok, a feladatom csak a számomra kijelöltek védelme, sorsának egyengetése. Ha kérdeznek, válaszolok, de alapvetően a Hatalmasokra, a Jágerekre hagyom a feladatot, mert ez az ő feladatuk. De ha nem kérdeznek, akkor nyugton maradok. - Nem történt semmi baj. – mosolygok rá, s lépek hátrébb. - Hagyd. – lehajolok a prospektusért, majd átnyújtom neki. – Ritkán van alkalmam olyanokkal találkozni, mint te. A nevem Lahabiel, és Kyleként szólítanak. Én nem bántalak. – mosolygok tovább. - Régóta vagy itt? – körbetekintek a teren, jelezve, hogy erre értem. – Mára már kevesen foglalkoznak a múlttal. Más talán kitárt szárnyakkal berzenkedne vele, nekem eszemben sincs, csak támadó szándék esetén teszek ilyet, és úgy látom, hogy eddig nem tett ilyet.
Re: Minta - Szín - Fény Szer. Szept. 30, 2015 2:10 pm
Kyle &Jade
Véletlen találka
Olykor előfordul velem, hogyha valami nagyon felkelti a figyelmemet, akkor oly nagyon kizárom a külvilágot, hogy bizony nem kerülnek el az ilyen jellegű balesetek sem. Nem szeretek senkinek se kellemetlenséget okozni, most mégis ez történik, így ütközöm neki egy férfinek, melynek hála rögtön észbe kapok. Nem kellett volna így elbambulnom, így zavartan kérek bocsánatot tőle. Ahogy felém fordul, van lehetőségem megfigyelni, hogy kivel is van dolgom, de nem időzöm túl sokáig a helyes arcon, inkább a prospektusomat szeretném felszedni a földről, majd ha esetleg leordítanák a fejemet, akkor hamar továbbállni. A kedvessége viszont meglep, hogy még ő hajol le az én papíromért azok után, ami történt, így egy lépést hátrálok azért tőle, hogy nyugodtan le tudjon hajolni, majd amikor felém nyújtja, csak zavartan biccentek. - Köszönöm! – de ahogy kimondom ezt a szót, arcomra fagy a mosoly. Olyanokkal találkozni, mint én? Mégis… mégis én milyen vagyok? Úgy ledermedek, hogy hirtelen megszólalni se tudok, csak kissé ijedten meredek a másik szemeibe. Ő tudja? Tudja, hogy mi vagyok? De honnan? Hogy? Teljesen összezavarodok pillanatok alatt, érzem, hogy a szám is szinte kiszárad, de csak összekaparom magam annyira, hogy beszélni tudjak. - Hogy érti azt, hogy olyanokkal, mint én? – a neve pedig még tovább fokozza aggodalmam. Lahabiel? De Kyle-ként szólítják? Miért? Ki ez a férfi? – És… miért bántana? – a mosolya őszintének tűnik, de ezek a szavak után aztán nem lepődöm meg semmin se. Nem tudhatja, hogy mi vagyok, nincs rámírva, nem buktattam le magam. De talán ő se átlagos ember? Nem találkoztam még egy olyannal se, mint amilyen én vagyok, se mással, csakis emberi lényekkel, így teljesen letaglózva állok a dolog előtt és nem kicsit esik nehezemre visszatérni a jelenbe, egy átlagos témához. - Csak nemrég jöttem. Most először járok itt, de érdekel a múlt, igen. – bólintok félénken és hirtelen icike-picikének érzem magam vele szemben. Válaszokat akarok, nem pedig a múzeumról beszélgetni vele, mert amiket mondott, azok biztos nem csak víziók voltak, mindez megtörtént. Végre eljött a pillanat, hogy előrébb jussak azzal kapcsolatban, ami én vagyok, így nem fogom elengedni, ezt pedig talán ő is érzi majd, hiszen a kíváncsiságomat tagadni se lehetne.
Angyal
I wanna save the light
Kyle Johanson
The monsters among us
Gif :
Titulus : Nincs megadva
Idézet : Nincs megadva
Faj : Angyal
Posztok száma : 13
User neve : Lahabiel (Angyalnév)
Speciális képesség : Védőrúna
Rang : Őrangyal
Kor : 1723 év
Születési hely : Athen
Foglalkozás : Szimbolum-kutató
Családi állapot : Házas
Vonal :
Avatár : Ben Barnes
Csatlakozás : 2015. Aug. 06.
Re: Minta - Szín - Fény Kedd Okt. 06, 2015 12:20 pm
Jade – Kyle
Természetes, hogy felveszem, ami leesett, a bambulását pedig a korábbi figyelésének tudom be. - Kérem. A válaszom meglepi, a korrigálás hamarosan érkezni fog felőlem. Ha nem tud róla, nem fogom felvilágosítani. Ha nem akar róla beszélni, úgy békén hagyom ezzel. Vehetem úgy, hogy őrangyalként elszigetelten létezem szinte. Számomra a védencem létezik, az ő védelme, más nem. Mások talán unalmasnak tartanák, hogy magam nem nagyon alakítok ki kapcsolatot, ez csak részben igaz. És attól is függ, milyen kapcsolatról van szó. - Összekevertem valakivel, bocsásson meg. Ha megsértettem, elnézését kérem. Azt hittem, hogy már ez is a játék része. Tudja, olyan szerepjáték féle, csak élőben. A nevem valóban Kyle. – az emberi illemeket ismerem, mégsem szeretem használni, mert az az övéké. Nem nyújtok kezet felé, egy mosoly az üdvözlésem. – Tartja a mondás, hogy a fiúk sose nőnek ki a gyerekkorból. Ez rám is igaz. – hazugság, valóság, őszinteség... minden igaz, a maga nemében, hiszen Kyle is egy karakter az emberek világában az emberek felé, megtévesztés, álca, rejtve valódi kilétemet, s a vele való megjelenés nem más, mint szerepjáték. - Van olyan időszak, ami jobban érdekli? Vagy téma? Kis-Ázsiát nagyon kedvelem, az Égei-tenger világát. Van, ami különösen megfogja, megfogta itt? – még egy utolsó pillantást vetek egykori védencem alkotására és még egy másikat mostani védencemre. Pár száz vagy ezer év múlva az ő művei előtt is így fogok állni és visszaemlékezni? Egyre több emlékkel telik meg a lelkem és egyre nehezebbek.